חשבתם פעם למה כל המטבחים לבנים? ומדוע אנחנו לא באמת מרגישים בבית, כשהסלון שלנו מעוצב כמו עמוד מתוך מגזין עיצוב? ובכלל, איך זה שפתאום בכל בית שני (או שלישי) שאליו אתם נכנסים מקדמים אתכם בברכה שלטי עץ צבועים בנוסח HOME SWEET HOME או KITCHEN? התשובה לכל השאלות הללו היא היעדר סגנון אישי. כשאין לנו סגנון אישי הנטייה העדרית שלנו מתחזקת, ולהפך. לכל אחד יש סגנון אישי – למהנדס אלקטרוניקה ולמנהלת שירות לקוחות בקופת חולים. אין צורך להיות מעצב פנים כדי לגבש אותו, אך יש צורך בזמן ובסבלנות כדי לחקור, להבין ולהגדיר אותו.
כשאנחנו נכנסים לחנות של אריחים או של פריטי ריהוט לדוגמה, קורה הרבה פעמים, שאנחנו אוהבים המון דברים וחושבים איך נצליח לבחור מתוך כל היופי הזה את הפריטים המסוימים.
אם לוח ההשראה שלכם יכלול מוטיבים גאומטריים לדוגמא, תוכלו לממש את הנטיה העיצובית ולבחור באריחים שנושאים דוגמאות גאומטריות אריחים גאומטריים להשיג בזהבי עצמון
כיורי Aet האיטלקיים ברשת זהבי עצמון. צילום יח"צ
לוח השראה הוא אחד הכלים המרכזיים שיסייעו לכם להגדיר את הטעם האישי שלכם והוא שיוביל אתכם לבחירות המדויקות.
החדשות הטובות הן, שאתם לא צריכים לקום מהכיסא. היום הכל נמצא ברשת.
בשלב הראשון כדאי לפתוח תיקיה ולשמור בתוכה תמונות חללים מעוצבים שאהבתם, צבעים שהתחברתם אליהם, גוף תאורה מסוים שנראה לכם מיוחד, דוגמאות והדפסים שעשו לכם את זה, גם אם ראיתם אותם על פריט אופנתי שאינו מתקשר באופן ישיר לבית.
הדרך המתקדמת לערוך את האיסוף הזה היא באמצעות חשבון פינטרסט. אם אין לכם אחד כזה, מומלץ בחום ליצור אותו.
תוכלו להגדיר לוח אליו תעלו תמונות שאהבתם בדיוק על פי אותו עקרון של התיקיה.
לאט לאט תתחילו לראות שטיח תמונות פרוס לפניכם שמתאר את טעמכם האישי.
פתאום תשימו לב שיש צבע מסוים אהוב יותר מהאחרים, או שיש חומר מסוים שאתם מעדיפים, שיש לכם נטיה לאהוב צורות מסוימות – למשל צורות גאומטריות או דווקא קווים מעוגלים, שאתם נמשכים למראה ניגודי, קונטרסטי ועוד.
אם לוח ההשראה שלכם יכלול מוטיבים גאומטריים לדוגמא, תוכלו לממש את הנטיה העיצובית ולבחור באריחים שנושאים דוגמאות גאומטריות, לריצוף החלל או לחיפוי קיר מסוים. וכך לגבי כל שאר הפריטים שיתבססו על ההעדפות העיצוביות שלכם.
באופן הזה תבצעו בחירות יפות ומעוצבות, אך לא פחות חשוב, כאלו שמתאימות לכם.